Δείτε το καλάθι → Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι.
dscn5941
dscn5946

Χυμός Blueberry χωρίς Ζάχαρη «ΒΙΟΔΡΑΜΑ»

€3.45

SKU: 201.


  • Καθαρό Βάρος 230ml

  • Χυμός Blueberry με σιρόπι Αγαύης

  • Ο υπεύθυνος παραγωγής των Blueberries κ. Νικόλαος Παπουτσής είναι βιοκαλλιεργητής, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών και Βιοκτηνοτρόφων Νομού Δράμας με διακριτικό τίτλο «ΒΙΟΔΡΑΜΑ».Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2007 από μία ομάδα βιοκαλλιεργητών με

έδρα την Δράμα. Οι κύριοι στόχοι του συνεταιρισμού είναι η εγκατάσταση,η παραγωγή, η τυποποίηση και η διάθεση της παραγωγής των Blueberries.

  • Η ιστορία του φυτού ξεκινά πριν από πολλά χρόνια στη μακρινή Σιβηρία, στα έλη όπου βρέθηκε το ασυνήθιστο φυτό Vaccinium Corumbosum, το blueberry. Κατά τη διάρκεια εκατοντάδων χρόνων οι άνθρωποι απολάμβαναν το χρώμα και το άρωμα του φυτού χωρίς να γνωρίζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες. Όταν βρέθηκε στα χέρια των Aμερικανών επιστημόνων εξημερώθηκε μετά από μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες.Το μέγεθος των καρπών του σε αυτή την βελτιωμένη μορφή ξεπερνά κατά πολλές φορές το μέγεθος των καρπών της άγριας «μαμάς» του, διατηρώντας ωστόσο τη φανταστική του γεύση και την ποιότητα του. Αυτή τη στιγμή παράγονται πολλά είδη ήμερου blueberry. Με την καλλιέργεια του ασχολούνται σχεδόν παγκοσμίως, από τον Καναδά έως και τη Νέα Ζηλανδία. Όμως, η πατρίδα του ήμερου blueberry θεωρούνται οι Η.Π.Α., μια και εκεί στις αρχές του 20ου αιώνα ο αμερικανός βοτανικός Κόουιλ πρώτος στον κόσμο άρχισε να καλλιεργεί το ήμερο blueberry.Τα αποτελέσματα που λήφθηκαν το 1998 μετά από έρευνες πάνω στους καρπούς του blueberry στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστόνης {Η.Π.Α.), ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Τώρα τα blueberry διαφημίζονται ως πηγή αιώνιας νιότης. Όπως απέδειξαν οι αμερικανοί επιστήμονες, το blueberry όχι μόνο έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τους μηχανισμούς της γήρανσης, αλλά και συμβάλλει στην ανανέωση του οργανισμού. Για να βελτιώσει κανείς το μεταβολισμό, τη μνήμη και το συγχρονισμό των κινήσεων του, είναι αρκετό να καταναλώνει μισό φλυτζάνι καρπών την ημέρα. Ο χυμός του φυτού αυξάνει την αντοχή των αιμοφόρων αγγείων, ρυθμίζει τη λειτουργία πολλών ενδοκρινών αδένων, και χαρακτηρίζεται από αγγειοδιασταλτικές, αντιαρτηριοσκληρυντικές, αντιφλεγμονώδεις και πυρηνοπροστατευτικές ιδιότητες. Κατευνάζει επίσης τις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού στα φάρμακα και στα προϊόντα διατροφής. Από μόνο του το φυτό δεν προκαλεί ποτέ αλλεργία, και μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από παιδιά με αυξημένη ευαισθησία σε διαβητικές και αλλεργικές τάσεις.

 


Επιπλέον Πληροφορίες

Βάρος 0.410 kg

Σχετικά Προϊόντα

  • dscn3847

    Βιολογικό Κρίταμο «BIOSAMOS»

    €6.25
  • rsz_dscn0551

    Βιολογικές Μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη Βιοαγρός

    Από: €4.50
  • bio sok

    Βιολογικές Σοκολάτες Κοχύλι

    Από: €1.10
  • dscn5758

    Ρακί «Spitiko»

    Από: €6.95