Ξηροί Καρποί
- Οι τιμές αναφέρονται σε συσκευασίες 1Kg
- Αμύγδαλα ωμά Ελληνικά
- Καρύδια Εισαγωγής
- Κάσιους ψημένα
- Φουντούκια ωμά Εισαγωγής
- Φουντούκια ψημένα Εισαγωγής
- Φιστικί αράπικο
- Φιστικί πίνατς
- Φιστίκια αιγίνης Ελληνικά
- Στραγάλια
- Σταφίδες ξανθιές
- Σταφίδες Μαύρες
- Σπόρια άσπρα
- Φιστίκια με κέλυφος
- Κουκουνάρι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ – ΚΑΡΥΔΙΑ
- O καρπός, καρύδι, αποτελεί μια πολύ θρεπτική επιλογή στο καθημερινό μας πιάτο.
- Επίσης περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, B6, μαγνήσιο, ασβέστιο και άλλα σημαντικά συστατικά.
- Κατανάλωση καρυδιών συμβάλλει στη ρύθμιση της χοληστερόλης του αίματος, καθώς επίσης και στη λειτουργικότητα των αρτηριών του κυκλοφορικού.
- Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, φαίνεται ότι τα καρύδια λόγω των ω-3 λιπαρών που περιέχουν και συγκεκριμένα του α-λινολενικού οξέος (ALA) σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ – ΑΜΥΓΔΑΛΑ
- Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών.
- Περιέχει βιταμίνη Ε που είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην ελλάτωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων.
- Οι φυτικές ίνες του συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και του γαστρεντερικού συστήματος ενώ η πρωτεΐνη του αποτελεί δομικό συστατικό των μυών.